random_kep
ful_balsarok Főoldal ful_jobbsarok ful_balsarok Kapcsolat ful_jobbsarokful_balsarok Galéria ful_jobbsarokful_balsarok Csak tagoknak ful_jobbsarokful_balsarok Eseménynaptár ful_jobbsarok
csikocska
kereses

Kik vagyunk?>Közösségünk bemutatkozása>

Közösségünk bemutatkozása

40 éves az Emmánuel Közösség

A közösség "személyi adatai:"

Születési idő: 1972
Születési hely: Franciaország, Párizs
Szülők: Pierre Goursat és Martine Catta


Az Emmánuel Közösség a katolikus karizmatikus megújulás gyümölcse, mely a Szentlélekkel megkeresztelt katolikusok között a mélyebb elköteleződésre és odaadott életre való vágyból született.

A Közösség lelkiségének három alapkegyelme van:

1. Adoratio:az imaélet megújulása.

A Közösség tagjai megtapasztalták, hogy az imádság, az imádás, a napi kapcsolat Istenünkkel elengedhetetlen feltétele annak, hogy valódi keresztény, tanúságtevő életet élhessünk. Fontosnak tartjuk a rendszeres egyéni imát (naponta egy óra elkötelezett tagok esetében), közösségi alkalmainkon a közös imát, a szemlélődő imádást, szentségimádást egyénileg és közösségben. Rendszeresen veszünk részt szentmisén hétköznap is.


2. Compassio: az imádság, életünk Isten közelébe helyezése arra indít bennünket, hogy isteni Mesterünk példájára irgalmas szeretettel forduljunk szükséget szenvedő embertársaink felé, akár anyagi, akár lelki-szellemi szükségről legyen is szó. Ez az irgalmas szeretet az, amely a Közösség szolgálatainak javát létrehozta és fenntartja.


3. Evangelizáció: a megismert Igazság, életünkben megtapasztalt öröm és szabadság, arra késztet bennünket, hogy tanúságot tegyünk mindarról, amit velünk tett a mi Urunk. Ez azt jelenti, hogy az Istentől elszakadt világban hirdetjük Jézus Krisztus evangéliumát életünk minden területén: családunkban, munkahelyünkön, ott, ahol szabadidőnket eltöltjük és nyilvánosan is.


Világban élő Közösség vagyunk. Ez azt jelenti, hogy tagjaink többsége megmaradt eredeti foglalkozásában, és igyekszik ebben a környezetben hiteles módon megélni hitét, valamint tanúságot tenni Isten szeretetéről, Jézus Krisztus szabadításáról.

A Közösséghez különböző "életállapotú" hívők tartoznak: házas férfiak, nők, egyedülállók, Isten országáért szűzi életet vállalók és papok. 

Magyarországon közösségünkben jelenleg százhúsz fő körül van a különböző szinten elkötelezettek száma. 

A Közösség lehetőleg egyes plébániákhoz kötődve működik, ezzel is hangsúlyozva, hogy egyházunkat belülről akarjuk szolgálni és megújítani. Tevékenységünk jelenleg elsősorban Budapestre korlátozódik, de immár a Kaposvári Egyházmegyében is jelen vagyunk. 

 

 

 


http://www.emmanuel.info
2011-09-09 23:23:43

zenehallgatas
zenehallgatas
imaszandekok
hogyan_tudsz_segiteni
info_fej
Esti találkozások egyedülálló szülőknek.
Havonta egyszer, a hónap második péntekén a T [...]
Pierre Goursat-nak, a közösség alapítójának
boldoggá avatási eljárása elkezdődött. A 20 [...]
 Összes hír >>